Pieczeń z morelami w migdałach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5kg
  • suszonych moreli

    15dag
  • masła

    10dag
  • sól

  • cukier

  • soli czosnkowej

    1łyżeczki
  • rozmarynu

    1/2 łyżeczki
  • słodkiej papryki

    1łyżeczka
  • Kminek mielony Prymat

    1/2łyzeczki
  • konfitury morelowej

    2łyżki
  • płatków migdałów

    3łyżki
  • puszka moreli

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy6 z rozmarynem i solą czosnkową,schładzamy. Schab włożyć na 3 min. do osolonego wrzątku. Osuszyć, naciąć w mięsie głęboką kieszeń. Wypełnić ją na przemian suszoną morelą i kawałkiem masła ziołowego. Mięso posypujemy solą, połową kminku i papryką. Pieczemy 10min. w temp. 200st i 90min w temp. 180stopni. Na 10min przed końcem pieczenia schab smarujemy konfiturą wymieszaną z pozostałą papryka i kminkiem. Posypać płatkami migdałowymi. Morele z puszki zmiksować. Wywar z mięsa przecedzamy, dodajemy koniak i zmiksowane owoce, zagotować.Sos przyprawić solą i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 07.11.2010 17:18
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat