Pieczeń z kurczaka nadziewana miesem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    800 gram
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 lyżeczki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 opakowanie
  • mięso mielone

    500 gram
  • ser żółty

    4 plastry
  • Sos pieczeniowy jasny

    2 opakowania
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń z kurczaka nadziewana miesem mielonym foto
Mięso myjemy ,osuszamy i nacinamy pierś tak aby powstał niby motyl.nastepnie delikatnie tłuczkiem rozklepujemy przez folię.
Krok 2 - Pieczeń z kurczaka nadziewana miesem mielonym foto
Mięso mielone doprawiamy przyprawą , lubczykiem odrobiną papryki i pieprzu.
Krok 3 - Pieczeń z kurczaka nadziewana miesem mielonym foto
Filety układamy tak aby powstał duży prostokąt, a na nich układamy wałek z mięsa mielonego. W środek mięsa wciskamy ser.
Krok 4 - Pieczeń z kurczaka nadziewana miesem mielonym foto
Roladę zwijamy, nacieramy Kucharkiem, papryką solą i pieprzem.
Krok 5 - Pieczeń z kurczaka nadziewana miesem mielonym foto
Przekładamy do naczynia żaroodpornego ja ułożyłam jeszcze zioła. Podlewamy szklanka wody i pieczemy pod przykryciem ok 60 minut w 170 stopniach.
Krok 6 - Pieczeń z kurczaka nadziewana miesem mielonym foto
Mięso wyjmujemy, z powstałego płynu i sosu w torebce robimy sos pieczeniowy. Mięso podajemy z sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 24.01.2017 13:06
ale apetycznie wygląda
Aleksandra/Olcia 24.01.2017 12:27
smakowite mięsko
iskierka.ag 24.01.2017 12:06
Niezły obiadek z tego :)
MarysiaB 24.01.2017 11:26
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat