Pieczeń z jajkiem

Pieczeń z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 kg
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Czosnek staropolski Prymat

  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

  • majeranek

  • jajko

    4
  • cebula

    1
  • ząbek czosnku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczeń z jajkiem

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń z jajkiem  foto
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Łopatkę, obraną cebulę i ząbek czosnku mielimy w maszynce do mięs.
Krok 2 - Pieczeń z jajkiem  foto
Następnie do zmielonego mięsa dodajemy do smaku przyprawy tj. sól, pieprz, ostra papryka, czosnek staropolski, przyprawa do ziemniaków i majeranek. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
Krok 3 - Pieczeń z jajkiem  foto
Dno formy - keksówki wylepiamy przyprawionym mięsem i układamy w całości jajka.
Krok 4 - Pieczeń z jajkiem  foto
Jajka przykrywamy resztą mięsa mielonego. (lekko dociskamy mięso, aby było zwarte) Pieczemy w piekarniku ok. 60 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

fotoviderek 22.03.2015 10:01
Dobre danie na zbliżające się święta :)
RenataZ-et 21.03.2015 23:20
super pieczeń
Skotka 21.03.2015 20:56
Lubię taka pieczeń:)
Sroczka 21.03.2015 20:34
Pyszna pieczeń, zjadłabym troszkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat