Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek staropolski Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
majeranek
jajko 4
cebula 1
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajkiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Łopatkę, obraną cebulę i ząbek czosnku mielimy w maszynce do mięs.
Krok 1 - Pieczeń z jajkiem  foto
2
Następnie do zmielonego mięsa dodajemy do smaku przyprawy tj. sól, pieprz, ostra papryka, czosnek staropolski, przyprawa do ziemniaków i majeranek. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
Krok 2 - Pieczeń z jajkiem  foto
3
Dno formy - keksówki wylepiamy przyprawionym mięsem i układamy w całości jajka.
Krok 3 - Pieczeń z jajkiem  foto
4
Jajka przykrywamy resztą mięsa mielonego. (lekko dociskamy mięso, aby było zwarte) Pieczemy w piekarniku ok. 60 minut w temp. 180 stopni.
Krok 4 - Pieczeń z jajkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.03.2015 10:01
Dobre danie na zbliżające się święta :)
RenataZ-et 21.03.2015 23:20
super pieczeń
Skotka 21.03.2015 20:56
Lubię taka pieczeń:)
Sroczka 21.03.2015 20:34
Pyszna pieczeń, zjadłabym troszkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak