Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z gotowanym jajkiem.

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
mięso mielone wołowe 500 g
żółtko jajek 2 szt
bułka namoczona w mleku 2 szt
cebula 2 szt
sól do smaku 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 7 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z gotowanym jajkiem.

Bułki namoczyć w mleku.Cebule podsmażyć.
Łopatkę zmielić albo kupić zmieloną i połączyć z mięsem wołowym.
Do mięsa dodać żółtka,odciśnięte bułki i zmielone podsmażone cebule.
Doprawić solą pieprzem i gałką.
Dokładnie wymieszać.

Podłużną foremkę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Włożyć mięso i na środku wzdłuż całości zrobić wgłębienie.

Ugotowane jajka włożyć we wgłębienie,można poodcinać końcówki jajek.Wtedy pokrojona pieczeń będzie miała piękny każdy plasterek :-)

Piec godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Pyszna na ciepło i na zimno :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 10.03.2014 07:27
uwielbiam tą pieczeń!
Ela15 09.03.2014 12:58
bardzo lubię taką pieczeń
ben-ka 06.03.2014 09:39
To jest to,co bardzo lubię.
olkaaa 06.03.2014 07:44
bardzo lubię
caralajna 05.03.2014 20:27
bosko wygląda, zapewne też tak samo smakuje :)
gibli 28.02.2014 23:59
też taką robię, jest bardzo smaczna)
mufinka79 28.02.2014 21:25
Też taką robię, czasami owijam plastrami cukinii lub boczku :)
adelajda 28.02.2014 20:39
moja mama robiła taką roladę na każde przyjęcie :)
gosia1988 28.02.2014 20:03
pysznie wygląda
treonina 28.02.2014 20:01
świetnie to wygląda
jasiek 28.02.2014 19:31
ale smaczna
pajbek 28.02.2014 19:04
Wygląda bardzo smacznie :-)
cukiereczek 28.02.2014 18:55
wspaniała,zdrowa,domowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak