Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z czerwoną kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 30 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
kapusta czerwona 1/2 główki
ocet 2 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
margaryna 10 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z czerwoną kapustą

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy na równe kawałki, posypujemy papryką kucharkiem oraz przyprawą do mięsa.
Krok 1 - Pieczeń z czerwoną kapustą foto
2
Smażymy na małym ogniu z obu stron około pół godziny, co jakiś czas podlewamy wodą, aby się nie przypaliło. Smażymy pod przykryciem.
Krok 2 - Pieczeń z czerwoną kapustą foto
3
Do garnka wlewamy około litr wody, dodajemy ocet, cukier oraz sól , zagotować. Kapustę pokroić wrzucić na gotującą wodę i ugotować na pół miękko. Następnie odcedzić. W rondlu rozpuścić margarynę dodać pokrojoną w kostkę cebulę, lekko zrumienić. Do tłuszczu dać kapustę przyprawić i podsmażyć do miękkości. Wyłożyć na talerz. Smacznego.
Krok 3 - Pieczeń z czerwoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 04.01.2015 17:42
pyszne mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak