Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z cebulką

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 1
ew sól, pieprz
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z cebulką

Mięso myjemy, osuszamy. Oliwę mieszamy z przyprawami. Mięso nacieramy marynatą, nacinamy głębokie kieszenie i wkładamy do środka plastry cebuli. Zawijamy w folie i wstawiamy do lodówki na całą noc. Na drugi dzień wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na kilka minut.
Pieczeń jest pyszna zarówno na gorąco jak i na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 06.08.2013 11:51
proste i zachwycające danie
magdziorka6 23.06.2013 17:44
dobra na kanapkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak