PIECZEŃ Z BARANINY ZE ŚMIETANĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    70 g.
  • baranina

    0,75 kg.
  • mąka

    30 g.
  • cebula

    100 g.
  • ocet

    120 ml.
  • kapary

    25 g.
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
  • tłuszcz

    - -
  • woda

    300 ml.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ocet wymieszać z wodą, zagotować, dodać cukier, sól i pieprz.
Wrzątkiem zalać umyte mięso i odstawić na dobę w chłodne miejsce.

Na drugi dzień mięso wyjąć, naszpikować drobnymi paskami słoniny, posypać solą i mąką.
Mięso przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Następnie mięso skropić wodą, przykryć i dusić na małym ogniu.
Miękkie mięso wyjąć, do sosu dodać śmietanę wymieszaną z mąką.
Chwilę pogotować, dodać kapary, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Mięso pokroić na grube plastry, polać powstałym sosem.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat