Pieczeń wołowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec wołowy

    1,5 kg
  • olej

    3 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • zioła prowansalkie Prymat

  • sól

  • pieprz czarny grubo mielony

  • wino czerwone wytrawne

    1,5 kieliszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą, ziołami, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Rozgrzać olej, zrumienić mięso ze wszystkich stron. Podlać winem, dusić do miękkości. Można podawać na zimno i na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiazur 19.11.2011 10:07
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat