Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Pieczeń wołowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec wołowy
1,5 kg
olej
3 łyżki
masło
3 łyżki
czosnek
2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
1,5 kieliszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa

Mięso natrzeć solą, ziołami, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Rozgrzać olej, zrumienić mięso ze wszystkich stron. Podlać winem, dusić do miękkości. Można podawać na zimno i na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiazur 19.11.2011 10:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak