Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z marynowanymi cebulkami i majerankiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe od szynki
1 1/2 kg
CEBULKI MARYNOWANE
1 słoiczek
miód
1 łyżka
groszek zielony
1 szklanka
śmietana
3 łyżki
majeranek
1 pęczek
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
kminek Prymat
Sklep Prymat
tłuszcz
bulion warzywny
3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z marynowanymi cebulkami i majerankiem

Mięso oczyszczamy, nacinamy i nacieramy przyprawami. Podsmażamy na tłuszczu i przekładamy do naczynia do zapiekania. Zalewamy je bulionem, pieczemy 2 godziny w 200 stopniach. Wyjmujemy, nacieramy mięso miodem, obkładamy mięso cebulkami marynowanymi, posypujemy posiekanym majerankiem. Zapiekamy jeszcze 30 minut. Groszek miksujemy, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy i zalewany nim pieczeń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak