Pieczeń wieprzowa z marynowanymi cebulkami i majerankiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe od szynki

    1 1/2 kg
  • CEBULKI MARYNOWANE

    1 słoiczek
  • miód

    1 łyżka
  • groszek zielony

    1 szklanka
  • śmietana

    3 łyżki
  • majeranek

    1 pęczek
  • sól

  • pieprz

  • kminek Prymat

  • tłuszcz

  • bulion warzywny

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy, nacinamy i nacieramy przyprawami. Podsmażamy na tłuszczu i przekładamy do naczynia do zapiekania. Zalewamy je bulionem, pieczemy 2 godziny w 200 stopniach. Wyjmujemy, nacieramy mięso miodem, obkładamy mięso cebulkami marynowanymi, posypujemy posiekanym majerankiem. Zapiekamy jeszcze 30 minut. Groszek miksujemy, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy i zalewany nim pieczeń.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat