Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1,3 kg
czosnek 3-4 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5-6 łyżek
sól 1-2 łyżeczki
pieprz 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Mięso umyć i zmielić. (U mnie średnia grubość). Czosnek przecisnąć przez praske i dodac do miesa. Doprawić soląi pieprzem, dosypać bukę tartą (troche zostawic do obtoczenia). Całość dokładnie wyrobic na jednolitą masę. Podzielić na dwie cześci. Z każdej uformować waleczek. Obtoczyć w bułce tartej i ułożyć w foremce do pieczenia. Piec około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak