Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z jajkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1000 g
jaja 7 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 8-9 łyżek
natka pietruszki 1 łyżka
masło lub margaryna 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z jajkiem

Mięso umyć i zmielić. 6 jaj ugotować na twardo.Ostudzić i obrać. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, bułkę tartą, surowe jajko i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie wyrobić. Keksówke wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Połowę mięsa włożyć do blaszki i zrobić w nim lekkie zagłębienie na jajka po środku blaszki. Jajka wyłożyć wzdłuż blaszki jedno za drugim. Przykryć pozostałym mięsem i dokładnie docisnąć aby mięso się skleiło. Piec w 180 st C przez ok. godzinę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 25.10.2016 12:16
Robię podobnie. marchewka, jajko, brokuły,, co mi wpadnie w ręce.
Diana Rusiłowicz 15.10.2016 01:07
Smakowity pomysł :)
Babeczka35 14.10.2016 21:01
Smaczna propozycja.
MAR3STA 13.10.2016 23:02
Z chęcią bym zjadła
Motorek 13.10.2016 19:48
wygląda apetycznie
2milutka 13.10.2016 19:45
całkiem smaczna :)
bertpvd 13.10.2016 18:53
super przepis
Konczi 13.10.2016 18:20
bardzo lubię taką pieczeń
cukiereczek 13.10.2016 17:41
Lubię taka pieczeń
MonikaW 13.10.2016 17:26
wspaniała rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak