Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska wieprzowa z dodatkami

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
papryka czerwona 1/2 dużej
por (biała część) do smaku
szynka konserwowa kilka plasterków
ser żółty kilka plasterków
Cebula suszona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska wieprzowa z dodatkami

Mięso zmielić na dość dużych oczkach.
Doprawić solą ziołową, pieprzem, suszonym lubczykiem, imbirem, suszoną cebulą - masę mięsną dobrze wyrobić.
Paprykę i por pokroić w dowolne kawałki (raczej dość spore) i zawinąć w plasterki szynki oraz sera.
Mięso przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i gdzieniegdzie powkładać szynkowe i serowe roladki nakrywając resztą mięsa. Kilka razy stuknąć dnem blaszki o blat, aby mięso się ubiło.
Wierzch posmarować olejem.

Wstawić keksówkę do piekarnika nagrzanego do 180-200*C i piec 80-90 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 28.08.2016 18:08
Trzeba będzie wypróbować.
Renata9 08.03.2016 10:31
Bardzo smaczna pieczeń
Anna169Hosz 08.03.2016 10:00
Smakowicie wygląda.
Habibi 08.03.2016 08:54
Nie ma problemu - nawet kilka oddam :)
gosia56 08.03.2016 08:49
Pyszna pieczeń poproszę plasterek na kanapkę;)
kd045 08.03.2016 08:29
Smakowite mięsko
Maridka19 08.03.2016 07:52
Ale pyszności :)
Jolcia_90 08.03.2016 01:47
wygląda smacznie :)
Barbara13 07.03.2016 23:45
pyszna pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak