Pieczeń rzymska wieprzowa z dodatkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1,5 kg
  • papryka czerwona

    1/2 dużej
  • por (biała część)

    do smaku
  • szynka konserwowa

    kilka plasterków
  • ser żółty

    kilka plasterków
  • Cebula suszona Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Imbir mielony Prymat

    do smaku
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmielić na dość dużych oczkach.
Doprawić solą ziołową, pieprzem, suszonym lubczykiem, imbirem, suszoną cebulą - masę mięsną dobrze wyrobić.
Paprykę i por pokroić w dowolne kawałki (raczej dość spore) i zawinąć w plasterki szynki oraz sera.
Mięso przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i gdzieniegdzie powkładać szynkowe i serowe roladki nakrywając resztą mięsa. Kilka razy stuknąć dnem blaszki o blat, aby mięso się ubiło.
Wierzch posmarować olejem.

Wstawić keksówkę do piekarnika nagrzanego do 180-200*C i piec 80-90 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 28.08.2016 18:08
Trzeba będzie wypróbować.
Renata9 08.03.2016 10:31
Bardzo smaczna pieczeń
Anna169Hosz 08.03.2016 10:00
Smakowicie wygląda.
Habibi 08.03.2016 08:54
Nie ma problemu - nawet kilka oddam :)
gosia56 08.03.2016 08:49
Pyszna pieczeń poproszę plasterek na kanapkę;)
kd045 08.03.2016 08:29
Smakowite mięsko
Maridka19 08.03.2016 07:52
Ale pyszności :)
Jolcia_90 08.03.2016 01:47
wygląda smacznie :)
Barbara13 07.03.2016 23:45
pyszna pieczeń

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat