Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska faszerowana warzywami

4.0
(25)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 80 dag
cukinia 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
kalafior 1/2 sztuki
cebula 1/4 sztuki
kajzerka 1 sztuki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Rozmaryn suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska faszerowana warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso mielone połączyć z posiekaną drobniutko cebulką,wbić jajko,dodać namoczoną wcześniej w wodzie i dobrze odciśniętą kajzerkę,doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą burito,wyrobić dobrze masę
Krok 1 - Pieczeń rzymska faszerowana warzywami foto
2
Cukinię umyć naciąć lekko końce i małą łyżeczką lub nożem wydrążyć środek tak aby nie uszkodzić ścianek.Miąższ ze środka drobno posiekać. Kalafior umyć blanszować 5 minut w osolonym wrzątku wyjąć osączyć z wody i drobno posiekać .Paprykę wydrążyć z nasion i również pokroić w kostkę
Krok 2 - Pieczeń rzymska faszerowana warzywami foto
3
Na patelni rozgrzać masło wrzucić miąższ z cukinii,pokrojony kalafior i paprykę poddusić,aż masło odparuje,doprawić do smaku solą,wtedy dodać żółtko i łyżkę tartej bułki wymieszać farsz i nadziać środek wydrążonej cukinii .
Krok 3 - Pieczeń rzymska faszerowana warzywami foto
4
Mięso rozłożyć na papierze pergaminowym ułożyć cukinię z warzywnym farszem oblepić mięsem ze wszystkich stron uformować klops.
Krok 4 - Pieczeń rzymska faszerowana warzywami foto
5
Posypać po wierzchu rozmarynem.Piec 80 minut w temp 180*c. Smacznego!
Krok 5 - Pieczeń rzymska faszerowana warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 12.01.2016 21:15
pomysłowa pieczeń i smakowicie wygląda
ben-ka 31.07.2015 08:59
Ładnie wygląda, zachęca do zrobienia.
wyattearp 23.04.2014 19:53
świetny pomysł
Zdzisław 22.04.2014 14:59
dla nie pyszne mielone
jowant 22.04.2014 10:14
ciekawy przepis z chęcią bym wypróbowała :)
ben-ka 22.04.2014 09:18
Mnie na pewno by bardzo smakowała:)
Christopher 22.04.2014 08:56
Wygląda super.
Ewelina1991 22.04.2014 08:54
ciekawa pieczeń
Aleksandra/Olcia 22.04.2014 08:31
super.kolejny przepis do wypróbowania
Renata9 22.04.2014 08:08
bardzo smaczna pieczeń
Paolcia 22.04.2014 08:05
fajnie wygląda środek pieczeni :) kolorowy :)
Wafelek2601 22.04.2014 08:05
Pyszna do chlebusia i nie tylko
berys18 22.04.2014 08:03
wspaniale wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak