Pieczeń rzymska faszerowana warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    80 dag
  • cukinia

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • kalafior

    1/2 sztuki
  • cebula

    1/4 sztuki
  • kajzerka

    1 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • żółtka

    1 sztuka
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • rozmaryn Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń rzymska faszerowana warzywami foto
Mięso mielone połączyć z posiekaną drobniutko cebulką,wbić jajko,dodać namoczoną wcześniej w wodzie i dobrze odciśniętą kajzerkę,doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą burito,wyrobić dobrze masę
Krok 2 - Pieczeń rzymska faszerowana warzywami foto
Cukinię umyć naciąć lekko końce i małą łyżeczką lub nożem wydrążyć środek tak aby nie uszkodzić ścianek.Miąższ ze środka drobno posiekać. Kalafior umyć blanszować 5 minut w osolonym wrzątku wyjąć osączyć z wody i drobno posiekać .Paprykę wydrążyć z nasion i również pokroić w kostkę
Krok 3 - Pieczeń rzymska faszerowana warzywami foto
Na patelni rozgrzać masło wrzucić miąższ z cukinii,pokrojony kalafior i paprykę poddusić,aż masło odparuje,doprawić do smaku solą,wtedy dodać żółtko i łyżkę tartej bułki wymieszać farsz i nadziać środek wydrążonej cukinii .
Krok 4 - Pieczeń rzymska faszerowana warzywami foto
Mięso rozłożyć na papierze pergaminowym ułożyć cukinię z warzywnym farszem oblepić mięsem ze wszystkich stron uformować klops.
Krok 5 - Pieczeń rzymska faszerowana warzywami foto
Posypać po wierzchu rozmarynem.Piec 80 minut w temp 180*c. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 12.01.2016 21:15
pomysłowa pieczeń i smakowicie wygląda
ben-ka 31.07.2015 08:59
Ładnie wygląda, zachęca do zrobienia.
wyattearp 23.04.2014 19:53
świetny pomysł
Zdzisław 22.04.2014 14:59
dla nie pyszne mielone
jowant 22.04.2014 10:14
ciekawy przepis z chęcią bym wypróbowała :)
ben-ka 22.04.2014 09:18
Mnie na pewno by bardzo smakowała:)
Christopher 22.04.2014 08:56
Wygląda super.
Ewelina1991 22.04.2014 08:54
ciekawa pieczeń
Aleksandra/Olcia 22.04.2014 08:31
super.kolejny przepis do wypróbowania
Renata9 22.04.2014 08:08
bardzo smaczna pieczeń

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat