Pieczeń rzymska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • cebula

  • jajka

    2
  • przecier pomidorowy

  • musztarda

    łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • suszone pomidory

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory, cebulę, czosnek drobno siekamy. Mięso wyrabiamy z jajkami, bułką tartą i przyprawiamy. Dodajemy do niego posiekane warzywa. Formę do keksa natłuszczamy i posypujemy bułką tarta i układamy w niej mięso. Pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat