pieczeń rzymska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    0,75 kilograma
  • jajka ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula biała

    1/2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Smalec wieprzowy

    1/3 kostki
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pieczeń rzymska foto
Do mięsa mielonego dodaje jajko surowe, bułkę tartą, przeciśnięty czosnek i cebulę oraz przyprawy, sól i pieprz. Mieszam
Krok 2 - pieczeń rzymska foto
Jajka gotuję na twardo, studzę, a foremkę na pieczeń smaruję dokładnie smalcem
Krok 3 - pieczeń rzymska foto
Do foremki nakładam większą część mięsa, robię dołek po środku, układam ugotowane jajka które przykrywam pozostałą częścią mięsa, zlepiam brzegi. Wstawiam do piekarnika 180 stopni na około 1 godzinę

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 17.04.2017 09:05
warto zrobić
Krzysztof15 12.08.2015 06:17
wyglada apetycznie
Justyna Jussstiii 11.08.2015 21:54
super też robię podobną :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat