Pieczeń rzymska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • mięso mielone przyprawione

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń rzymska foto
Blachę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą.
Jaja gotujemy na twardo.
Mięso mielone dzielimy na 2 części, jedną część kładziemy na spód blachy.
Krok 2 - Pieczeń rzymska foto
Na wyłożone mięso układamy ugotowane i obrane jaja, bardzo blisko siebie.
Na górę kładziemy resztę mięsa i wygładzamy wodą.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.
Krok 3 - Pieczeń rzymska foto
Pieczeń trzymamy w piekarniku ok. 60 min
Wyciągamy i czekamy aż ostygnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jan_mag 25.04.2017 12:35
bardzo dobre
gotujebochce 05.11.2013 14:43
mięso mielone przyprawione, to znaczy takie jak robisz na kotlety mielone :)
SmacznaPyza 04.11.2013 18:02
co to znaczy mięso mielone przyprawione ? jakie konkretnie mięso, czym doprawione, w jakiej ilości te dodatki ?
Kuchenka 04.11.2013 16:00
fajne jedzonko
Czarnula87 04.11.2013 15:12
muszę i ja zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat