pieczeń rzymska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    2 kg
  • cebula

    2 szt
  • wędzony boczek

    10 dag
  • brokuły

    10 dag
  • koperek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • marchewka

    2 szt
  • pomidory

    3 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • jaja

    4 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

boczek i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy dodajemy do mięsa ze startą marchewką i posiekaną natką mieszamy i doprawiamy pomidory i brokuły kroimy blachę smarujemy olejem posypujemy bułką układamy 1/4 mięsa 1/2 warzyw 1/4 mięsa 1/2 warzyw 1/4 mięsa plasterki pieczarek i jaja posiekany koperek 1/4 mięsa przykrywamy folią i pieczemy godzinę w 175 C zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 10 minut w 220 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat