pieczen marynowana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    2 kg
  • marynata

  • woda

    2 litry
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 i 0,5 łyżki
  • owoc jałowca

    kilka szt.
  • liść laurowy

    3 szt
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie całe

    3 szt
  • sól peklowa

    2 kopiaste łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wodę gotujemy wyłańczamy i od razu wrzucamyjałowiec, ziele i liście studzimy i dodajemy resztę przypraw.Zimną zalewamy szynkę i odstawiamy w zimne miejsce na conajmniej 4 dni.Pieczemy w rękawie około 2 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 03.02.2014 09:30
smaczne miesko
Ola1young 05.01.2014 16:10
przydatny przepis,smaczne mięsko
pajbek 03.04.2013 17:22
Bardzo przydatny przepis :-)
Wafelek2601 08.01.2013 00:40
Smaczna
Dorota59 24.10.2012 10:48
soczyste mięsko
jeta72 29.06.2012 10:41
smaczna :-)
RenataZ-et 30.05.2012 13:44
lubię takie mięsko
joanna77 02.02.2012 22:01
super
Rybciia 28.12.2011 17:46
musi być pyszna :-)
ben-ka 22.12.2011 17:44
mięsko pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat