Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń drobiowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka 1 kg
szynka wędzona 5 plasterków
jajko 2 sztuki
śmietana 30% 1 szklanka
pietruszka zielona 1/2 pęczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń drobiowa

Mięso z kurczaka skręcić przez maszynkę do mięsa na większych oczkach sitka, szynkę pokroić w większa kostkę i dodać do mięsa, następnie dodać jajka, śmietanę i posiekana pietruszkę oraz przyprawy. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać ( masa jest luźna) . Mniejszą foremkę do wypieku keksa wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić masą mięsną.

Piec w temp. 200 st około 60-70 minut po upieczeniu podawać na ciepło jako pieczeń do obiadu lub na zimno jako wędlinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.01.2017 09:53
bardzo dobra
Grazyna0211 29.01.2017 14:49
pyszna pieczeń
Krystyna32 29.01.2017 09:32
bardzo smaczna
Wafelek2601 28.01.2017 21:56
Pyszna do chlebka
KORAL 28.01.2017 21:35
Pyszna pieczeń :)
Barbara13 28.01.2017 20:44
Świetny sposób na pyszną domową wędlinkę
cukiereczek 28.01.2017 19:09
wyśmienita, prawdziwy domowy smak
Janina 28.01.2017 18:34
Świetne jedzonko;))
Aleksandra/Olcia 28.01.2017 17:35
ale pyszna pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak