Pieczeń domowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,4 Kg
  • boczek surowy

    0,5 Kg
  • olej do smażenia

    2 Łyżki
  • jajko

    3 Sztuki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 Łyżeczka
  • pieprz

    2 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    200 Gram
  • Majeranek suszony Prymat

    0,5 Łyżeczki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    0,5 Łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń domowa foto
Mięso i boczek zmielić przez maszynkę o średnich oczkach.
Krok 2 - Pieczeń domowa foto
Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać pokrojoną cebulę. Usmażyć na złoty kolor. Dodać do mięsa.

Krok 3 - Pieczeń domowa foto
Do zmielonego mięsa wsypać przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, paprykę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pieczeń domowa foto
Mięsną masę podzielić na 3 części, każdą uformować do aluminiowej formy. Posypać po wierzchu majerankiem lub przyprawą do mięsa i gorczycą.
Krok 5 - Pieczeń domowa foto
Piec ok.50 minut w 100 stopniach. Pod koniec pieczenia trzeba uważać, żeby wierzch się nie przypalił, najlepiej przykryć kawałkiem foli aluminiowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 29.01.2015 10:16
domowa najlepsza
Mama niejadka 28.01.2015 15:36
Domowa napewno super :)
Bernadeta1 28.01.2015 15:18
taka domowa pyszna
pajbek 28.01.2015 11:26
Musi być smaczna :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat