Pieczeń domowa

Pieczeń domowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,4 Kg
  • boczek surowy

    0,5 Kg
  • olej do smażenia

    2 Łyżki
  • jajko

    3 Sztuki
  • papryka ostra mielona

    1 Łyżeczka
  • pieprz

    2 łyżeczki
  • bułka tarta

    200 Gram
  • majeranek Prymat

    0,5 Łyżeczki
  • gorczyca

    0,5 Łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń domowa foto
Mięso i boczek zmielić przez maszynkę o średnich oczkach.
Krok 2 - Pieczeń domowa foto
Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać pokrojoną cebulę. Usmażyć na złoty kolor. Dodać do mięsa.

Krok 3 - Pieczeń domowa foto
Do zmielonego mięsa wsypać przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, paprykę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pieczeń domowa foto
Mięsną masę podzielić na 3 części, każdą uformować do aluminiowej formy. Posypać po wierzchu majerankiem lub przyprawą do mięsa i gorczycą.
Krok 5 - Pieczeń domowa foto
Piec ok.50 minut w 100 stopniach. Pod koniec pieczenia trzeba uważać, żeby wierzch się nie przypalił, najlepiej przykryć kawałkiem foli aluminiowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gibli

29.01.2015 10:16
domowa najlepsza

Mama niejadka

28.01.2015 15:36
Domowa napewno super :)

Bernadeta1

28.01.2015 15:18
taka domowa pyszna

pajbek

28.01.2015 11:26
Musi być smaczna :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat