Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy sos

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
bulion 750 ml
mąka 3 łyżki
śmietana 30% 3/4 szkl
sól do smaku
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy sos

Kroki postępowania

1
Obrane i pokrojone na plasterki pieczarki usmażyć na oleju i doprawić do smaku.
Krok 1 - Pieczarkowy sos foto
2
DO pieczarek wlewamy bulion i zagotowujemy.
Krok 2 - Pieczarkowy sos foto
3
Mąkę mieszamy w 1/2 szkl wody.
Krok 3 - Pieczarkowy sos foto
4
Wymieszaną mąkę wlewamy do pieczarek i zagotowujemy
Krok 4 - Pieczarkowy sos foto
5
Gdy sos zacznie gęstnieć wlać śmietankę i ewentualnie doprawić.
Krok 5 - Pieczarkowy sos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak