Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy krem .

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kilogram
cebulka 1 sztuka
bulion warzywny 1 litr
śmietanki do zup 250 ml
serek topiony śmietankowy duży
ziemniak 1 duży
grzanki
ser tarty
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy krem .

Obieramy pieczarki , ścieramy na tarce o grubych oczkach ,cebulę obieramy i drobno siekamy.Pieczarki i cebulę , przesmażamy na patelni .Po czym wszystko , wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem ,dodajemy obranego i drobno pokrojonego ziemniaka ,doprawiamy solą ,pieprzem i papryczką i gotujemy aż ziemniak będzie miękki.Dodajemy śmietanę i serek topiony, jeszcze chwilkę gotujemy. Jak wyłączymy zupę to wszystko traktujemy blenderem . Wlewamy na talerz posypujemy startym serem i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 24.11.2013 12:36
Pyszności ;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak