Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pieczarkowe mielone

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

filety z kurczaka
4 szt.
pieczarki
12 szt.
cebula
1 szt.
sól
1 łyżeczki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kasza manna
3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szkl.
jajko
1 szt.
koper świeży
1 garsc
natka pietruszki
1 garsc

Dodatkowo

Bułka tarta klasyczna Prymat
do obtoczenia
ser żółty
kilka plastrów
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe mielone

Mięso umyć i zmielić wraz z cebulą i obranymi pieczarkami. Dodać sól, pieprz, jajko, posiekana zieleninę, kaszę mannę i bułkę tartą. Wymieszać. Formować kulki i do środka wpychać kosteczkę sera. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju aż zarumienią się z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mancia w kuchni 24.03.2015 08:15
ekstra kotleciki!
Megg 23.03.2015 19:31
pyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak