Pieczarkowe mielone

Pieczarkowe mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • filety z kurczaka

    4 szt.
  • pieczarki

    12 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • sól

    1 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • kasza manna

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szkl.
  • jajko

    1 szt.
  • koper świeży

    1 garsc
  • natka pietruszki

    1 garsc

Dodatkowo

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • ser żółty

    kilka plastrów
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczarkowe mielone

Mięso umyć i zmielić wraz z cebulą i obranymi pieczarkami. Dodać sól, pieprz, jajko, posiekana zieleninę, kaszę mannę i bułkę tartą. Wymieszać. Formować kulki i do środka wpychać kosteczkę sera. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju aż zarumienią się z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Mancia w kuchni 24.03.2015 08:15
ekstra kotleciki!
Megg 23.03.2015 19:31
pyszne miesko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat