Pieczarkowe Chmurki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    25 sztuk
  • parówki

    8 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • starty ser

    5 łyżek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • jajko

    2 do panierki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i wydrążyć w nich otworki. Parówki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebule pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju i doprawić do smaku.Ostudzić. Wsypać starty ser i wymieszać. Nakładać w otworki i docisnąć by farsz nie wypadł.Opanierować w jajku i bułce 2 razy. Smażyć na rozgrzanym oleju aż panierka zrobi się lekko brązowa.
Pieczarki muszą być zanurzone conajmniej do połowy!!!
Podawać np. z sosem czosnkowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 23.11.2011 22:13
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat