Pieczarkowa tarta z pietruszką

Pieczarkowa tarta z pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1/2 płat
  • natka pietruszka

    1/2 pęczek
  • pieczarki

    250 g
  • oliwa

  • starta skórka z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczarkowa tarta z pietruszką

Ciasto francuskie podzielić na prostokąty.
Piekarnik nagrzać do 200°C
Na każdym kawałku ułozyć pokrojone pieczarki, posypać pietruszką, szczyptą soli i pieprzu.
Piec 10-15 minut, aż do zrumienia.
Podawać na gorąco lub na zimno ze startą skórką z cytryny, świeżo zmielonym pieprzem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat