Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa tarta z pietruszką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 płat
natka pietruszka 1/2 pęczek
pieczarki 250 g
oliwa
starta skórka z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa tarta z pietruszką

Ciasto francuskie podzielić na prostokąty.
Piekarnik nagrzać do 200°C
Na każdym kawałku ułozyć pokrojone pieczarki, posypać pietruszką, szczyptą soli i pieprzu.
Piec 10-15 minut, aż do zrumienia.
Podawać na gorąco lub na zimno ze startą skórką z cytryny, świeżo zmielonym pieprzem i solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak