Pieczarkowa tarta z pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1/2 płat
  • natka pietruszka

    1/2 pęczek
  • pieczarki

    250 g
  • oliwa

  • starta skórka z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie podzielić na prostokąty.
Piekarnik nagrzać do 200°C
Na każdym kawałku ułozyć pokrojone pieczarki, posypać pietruszką, szczyptą soli i pieprzu.
Piec 10-15 minut, aż do zrumienia.
Podawać na gorąco lub na zimno ze startą skórką z cytryny, świeżo zmielonym pieprzem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat