Pieczarkowa roladka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt
  • pieczarki

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • ser żółty

    30 dag
  • majonez

    5 łyżek
  • jajko

    5 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy. Kroimy w talarki i myjemy. Smażymy na margarynie i dodajemy do tego pokrojoną w talarki cebulę. Przyprawiamy. Ser żółty ścieramy na tarce do niego dodajemy majonez i jajka wszystko mieszamy. Wylewamy na wyłożona formę i zapiekamy w 180 stopniach 15 minut. Filety rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na upieczone ciasto układamy filety i pieczarki zwijamy roladę. Owijamy folią aluminiową i pieczemy 1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 30.10.2012 15:48
na obiad świetne!
Kamila10 30.10.2012 14:55
Wygląda smakowicie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat