Pieczarkowa przekąska.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • cebula

    2-3
  • puszka kukurydzy

  • ogórek konserwowy

    2
  • jajko

    4-5
  • majonez

  • przyprawa w płynie

  • sól, pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w plastry,dusimy na oleju,studzimy.Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.Cebulę kroimy w piórka,szklimy ją na oleju,studzimy.Jajka gotujemy na twardo i ostudzone kroimy w kostkę.Wszystkie składniki łączymy,dodajemy osączoną kukurydzę i majonez.Przyprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną przyprawy w płynie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat