Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
ziemniaki 8 szt
marchew 2 szt
korpus 300 gram
olej rzepakowy 4 łyżki
śmietana 30% 200 ml
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa

Kroki postępowania

1
1. Robimy wywar rosołowy, czyli marchewka , ziele angielskie, liść laurowy , dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki .

2. Gotujemy na małym ogniu , wyjmujemy korpus , kiedy stwierdzimy że już się ugotował .

3. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i smażymy na oleju rzepakowym

4. Przekładamy pieczarki do wywaru mięsnego.
Krok 1 - Pieczarkowa foto
2
Gotujemy koło 60 minut dodajemy śmietanę, dosłownie chwila i gotowe .
Krok 2 - Pieczarkowa foto
3
Podajemy najlepiej zaraz po ugotowaniu :)
Krok 3 - Pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta-25 11.11.2013 14:50
Pieczarkowa to ulubiona zupa mojego męża :)
Kuchenka 10.11.2013 17:46
robiłam tylko sos, a takiej zupy nie próbowałam, jednak mam zamiar to zmienić
Adamorek 10.11.2013 15:18
doskonałą ta zupka
patryska76 10.11.2013 09:22
Pyszna zupka ;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak