Pieczarki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    400 gram
  • szpinak siekany mrożony lub świeży

    200 gram
  • masło (łyżeczka)

    1 sztuka
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 szczypta
  • cytryna

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle posmażamy pieczarki, dodajemy szpinak i smażymy dalej. Na końcu doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, gałką, solą i pieprzem. Podajemy z białym pieczywem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 18.06.2011 14:36
fajny pomysł
kate.500 18.04.2011 08:01
to musi byc pyszność...
majlena5 09.04.2011 22:57
uwielbiam pieczarki uwielbiam szpinak ale na takie połączenie nie wpadłam ;) na pewno wypróbuje
szajba2 23.03.2011 16:12
okropne
Mariolka1 06.02.2011 16:13
brzmi i wygląda interesująco
małgorzata114 16.01.2011 11:44
a jak smakują..
małgorzata114 08.01.2011 18:59
to ich nie ogladajcie i tyle..
kielcok1 08.01.2011 13:24
już z wyglądu okropne
Barbara55 08.01.2011 13:06
okropne
Henryka2 07.01.2011 23:06
Lubię i szpinak i pieczarki, muszę spróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat