Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z ziemniakami 2

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
masło 1 łyżka
śmietanka 2 łyżki
sól 1 szczypta
koperek 2 łyżki
olej 2 łyżki
pieczarki 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z ziemniakami 2

Małe co nie co . Podaję do mięs pieczonych i drobiu pieczonego.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .Utłuc dodając do nich masło i śmietankę .Wymieszać z koprem .
W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują usmażyć na rumiano kapelusze pieczarek . Zdjąć kapelusze z patelni - posolić .
Kapelusze pieczarek napełnić puree ziemniaczanym - można za pomocą ,, szprycy ,, do dekorowania tortów .
Przed podaniem ułożyć na patelni i podgrzać pod przykryciem .Dekorować gałązkami kopru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

6zer
6zer 26.11.2013 11:04
ciekawe podanie
halina17 25.11.2013 19:55
Dobry przepis.
iwi 25.11.2013 18:10
Świetny pomysł
Jusiaa 25.11.2013 17:28
Ale ciekawie to wygląda, zachęca do spróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak