Pieczarki z rukolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    10 dkg
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser z błękitną pleśnią

    15 dkg
  • orzeszki pinii

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • pieczarki

    12 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyj, odetnij nóżki, kapelusze obierz ze skórki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i natłuść łyżką oliwy. Ułóż na niej kapelusze pieczarek. Rukolę opłucz, osusz i posiekaj, wymieszaj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, pokrojonym w kostkę serem, orzeszkami, tartą bułką i pozostałą oliwą. Przypraw solą i pieprzem. Napełnij pieczarki farszem, piecz przez 18-20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 19.01.2012 17:00
super połączenie :)
Seba 23.11.2011 11:06
super
RenataZ-et 11.11.2010 14:29
Fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat