Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z masłem ziołowym i mozzarellą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuka
masło 50 gram
mozzarella w kulce 1 sztuka
czosnek 2 sztuka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
bazylia 1/2 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczka
koperek 1/4 pęczek
bazylia świeża 10 listek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z masłem ziołowym i mozzarellą

Pieczarkom odcinamy nóżki. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do każdej pieczarki wkładamy po około 1 łyżeczce masła. Przykrywamy plastrem mozzarelli i dekorujemy świeżą bazylią i koperkiem. Grillujemy na folii lub aluminiowej tacce do zarumienienia i stopienia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 12.12.2013 07:43
smacznie wygląda
gosia561 15.09.2012 08:07
ciekawe zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak