Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z farszem w bułce tartej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 10 dag.
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smazenia
Papryka słodka mielona Prymat do panierki
pieczarki 12 sztuk
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z farszem w bułce tartej

Kroki postępowania

1
Wszystkie pieczarki myjemy i obieramy.Z 12 sztuk pieczarek odcinamy nogi od kapeluszy.Pozostałe pieczarki wraz z odciętymi nogami kroimy w kostkę.Obraną cebulkę kroimy w kostkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z mięsem i pieczarkami.Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.Nadziewamy farszem kapelusze.
Krok 1 - Pieczarki z farszem w bułce tartej foto
2
Panierujemy w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli,pieprzu i papryki.Następnie panierujemy w bułce.
Krok 2 - Pieczarki z farszem w bułce tartej foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej.Smażymy z dwu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Pieczarki z farszem w bułce tartej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 15.07.2013 18:57
robię podobne
Lukrecja29 05.06.2013 20:31
świetna przekąska :)
mic 02.06.2013 18:49
ostatnio cxesto robie
Alex_M 27.05.2013 09:49
fajne danie :)
gosia56 24.05.2013 17:08
robię podobne są pyszne
Megg 24.05.2013 16:06
wspaniałe takie pieczarki :)
artur7 24.05.2013 16:04
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak