Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w sosie śmietanowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
śmietana 1/2 kubka
sól do smaku
pieprz
masło 4-5 łyżki
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosie śmietanowym

Pieczarki oczyszczamy , myjemy .Kroimy na drobne kawałki.Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy grzyby , smażymy razem z pokrojoną cebulą okolo 10-15 minut .Doprawiamy do smaku .Dolewamy śmietany , gotujemy aż sos zgęstnieje .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 28.10.2013 18:02
świetny , prosty przepis
Aleksandra/Olcia 28.10.2013 17:52
uwielbiam takie pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak