pieczarki w cieście

K&J

pieczarki w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    200 dag
  • jaja

    4 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyszczamy. Jajka kolejno wbijamy do miski - ubijamy przez 3 minuty mikserem. Dodajemy przyprawy (sól, pieprz) i mąkę. Delikatnie mieszamy i na koniec namaczamy pieczarki w masie. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Smażymy na wolnym ogniu po 3 minuty z każdej strony - najlepiej jeśli brzegi są złote, a środek lekko podpieczony - jak dla mnie idealne !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 13.06.2013 13:43
bardzo lubię
Vanilla 06.01.2013 20:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat