Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki smażone w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 350 gram
sól
jajko 2
mąka 1,5 łyżki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia
majonez 1 łyżka
ketchup łagodny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki smażone w cieście

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki.
Krok 1 - Pieczarki smażone w cieście foto
2
Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2 - Pieczarki smażone w cieście foto
3
Odcedzamy i studzimy.
Krok 3 - Pieczarki smażone w cieście foto
4
W wysokim naczyniu roztrzepujemy jajka z oba mąkami i przyprawami. Masę wylewamy do miseczki i maczamy w niej pieczarki.
Krok 4 - Pieczarki smażone w cieście foto
5
Pieczarki w cieście smażymy na głębokim oleju (ja smażyłam w frytkownicy), aż się zrumienią. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Krok 5 - Pieczarki smażone w cieście foto
6
W małej miseczce mieszamy majonez z ketchupem. Sos wykładamy na mały talerzyk, który układamy po środku dużego talerza, wokół układamy usmażone pieczarki.
Krok 6 - Pieczarki smażone w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 08.01.2017 22:53
ale pyszności !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak