Pieczarki panierowane

Pieczarki panierowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 sztuk
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • masło klarowane

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy, jeśli jest potrzeba obieramy, odcinamy ogonki.

Na talerz wysypujemy bułkę tartą.

Na drugim talerzu rozbijamy jajko, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, oregano- roztrzepujemy.

Pieczarki panierujemy najpierw w jajku, a potem w bułce tartej.

Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło (dobrze aby masła było tyle żeby pieczarki były w połowie zamoczone) i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć resztę tłuszczu. Podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magdziorka6

02.03.2014 11:45
uwielbiam takie pieczarki

Rysia

02.03.2014 11:44
Robię takie,lubimy je bardzo.

Lidzia

02.03.2014 10:16
Wspaniałe, takie lubię.

gibli

02.03.2014 00:36
świetna propozycja:)

treonina

01.03.2014 23:57
są pyszne! polecam

halina17

01.03.2014 23:56
Smaczne pieczarki.

Milka100

01.03.2014 22:48
smaczne i apetyczne

Edith85

01.03.2014 22:11
Bardzo lubię takie pieczarki, czasem robię do nich zalewę octową taką jak do ryby, pyyycha

Izabela9

01.03.2014 21:45
Fajny i prosty przepis ale bardzo efektowny :)

Megg

01.03.2014 21:39
Pyszne takie pieczareczki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat