Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
jaja 3 szt
mąka pszenna 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyzeczki
olej rzepakowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić pędzelkiem z zanieczyszczeń , przekroić na pół i usunąć błony .
Krok 1 - Pieczarki  panierowane  foto
2
Delikatnie obsypać solą czosnkową i mąką .
Krok 2 - Pieczarki  panierowane  foto
3
Jajka wbić do miseczki, roztrzepać z pieprzem i przyprawa kucharek .Włożyć każdą połówkę pieczarki .
Krok 3 - Pieczarki  panierowane  foto
4
Następnie obsypać dokładnie w bułką tartą .
Krok 4 - Pieczarki  panierowane  foto
5
Rozgrzać olej na patelni i smażyć pieczarki na rumiano z obu stron .
Krok 5 - Pieczarki  panierowane  foto
6
Usmażone wykładać na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu .
Krok 6 - Pieczarki  panierowane  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 05.03.2017 21:13
bardzo takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak