Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane mięsem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10
mięso mielone 200 g
cebula 1
ząbek czosnku 1
sól
pieprz
oregano 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane mięsem

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć obrać i wydrążyć nóżki.
Krok 1 - Pieczarki nadziewane mięsem foto
2
Mięso mielone smażyć na rozgrzanej patelni. Oprószyć solą, pieprzem, oregano, paprykę. Dodać poszatkowaną cebulę i czosnek. Smażyć ok. 5 min.
Krok 2 - Pieczarki nadziewane mięsem foto
3
Następnie do każdego kapelusza pieczarek włożyć mięso mielone.
Pieczarki umieścić w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym oliwą lub masłem.
Krok 3 - Pieczarki nadziewane mięsem foto
4
Piec ok. 20-30 min. w temp. 180 st. C.
Krok 4 - Pieczarki nadziewane mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.04.2014 18:08
Pyszne pieczarki :)
EmciaPichci 08.04.2014 07:43
muszą fantastycznie smakować!
pawlito 16.01.2014 07:23
nie robiłem ale na pewno zrobię takie danie
Róża1 22.10.2013 10:09
bardzo smaczne:-)
Ada-Gaba 09.02.2013 09:35
apetycznie podane
Zdzisław 07.02.2013 20:42
lubię
Rafał10 07.02.2013 19:46
wow coś pięknego :) wygląda wspaniale ;)
mufinka79 07.02.2013 17:29
Lubię nadziewane pieczarki :)
Marta1986 07.02.2013 17:08
pyszne
paulina2157 07.02.2013 16:59
bardzo smaczna wersja, sama czasem podobną robię, ładnie się prezentuje
aisoglam 07.02.2013 16:58
Ślicznie podane :)
Poison1988 07.02.2013 16:51
pięknie podane :)
Justyna24 07.02.2013 16:46
pycha
gosia56 07.02.2013 16:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak