Pieczarki nadziewane II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczraki

    10 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • tłuszcz

    do smażenia
  • masło

    do zeszklenia
  • jajko

    2-3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    wg uznania
  • pieprz, sól

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić, zeszklić na maśle, dodać nóżki pieczarek starte na tarce o grubych oczkach. Usmażyć, doprawić. Gotowe nadzienie nałożyć na kapelusze pieczarek. Spód kapeluszy panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć.
Najlepiej podawać z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 09.05.2012 16:07
pycha
malaczarna23 04.08.2011 14:54
pyszne
pigila 10.04.2011 11:02
super
magdalena97 27.09.2010 07:07
wyszly dobre :)
marta639 17.09.2010 18:41
Polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat