Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 15 szt
cebula 1-2 szt
jajko 1-2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 8 dag
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane

Dość duże pieczarki dokładnie umyć i odsączyć z wody. Oddzielić trzonki, a następnie wydrążyć łyżeczką z kapeluszy część blaszek. trzonki i wydrążone części grzybów drobno posiekać. Posiekaną cebulę podsmażyć w części tłuszczu, dodać posiekane grzyby i razem podsmażyć. Po zestawieniu z ognia dodać tartą bułkę, jajo, posiekaną natkę pietruszki, część startego sera, przyprawić masę do smaku i wymieszać. Masą napełnić wydrążone kapelusze pieczarek. Ułożyć je na ogniotrwałym półmisku wysmarowanym masłem i posypać po wierzchu resztą startego sera. Na każdą pieczarkę położyć odrobinę masła i wstawić do piekarnika. Podawać zaraz po upieczeniu posypane posiekaną natką pietruszki lub bez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 07.06.2013 21:50
robię całkiem podobne są pyszne
Bernadeta1 21.12.2012 00:06
bardzo smaczne
Betka 08.07.2012 07:44
pycha;)
Joanna108
Joanna108 27.05.2012 17:00
świetna sprawa
Aneta41 01.05.2012 21:57
mmm pycha
Marta1986 24.04.2012 12:07
Super
bgs1984 04.03.2012 12:51
fajny przepis:)
marzenciak1985 04.03.2012 11:07
mniam:)
aacaac 11.02.2012 11:25
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak