Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    8 dużych
  • masło

    6 łyżek
  • sól

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • cebula

    2 łyżki
  • twaróg

    20 (pełnotłusty)
  • ser żółty

    5 (ostry)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczarki nadziewane

Pieczarki umyć, odciąć trzony i drobno posiekać. Kapelusze pieczarek podsmażyć na maśle lekko je rumieniąc (na małym ogniu 5 min). Twaróg wymieszać z pokrojonymi trzonami pieczarek, cebulą, żółtym serem startym na tarce o grubych oczkach i natką. Doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić kapelusze i zapiec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podawać gorące z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Barbara55 12.10.2010 16:25
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat