Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane z sokiem cytrynowym i miodem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
sok z cytryny 1/2 szkl.
woda 3 szkl.
miód 2 łyżki
cukier 2 łyżki
pieprz ziarnisty 1 łyżeczka
marchewka 1 średnia
cebula 1 średnia
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
ocet 1/2 6%
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane z sokiem cytrynowym i miodem

Pieczarki wybrać jak najdrobniejsze, jędrne, białe i równej wielkości.
Ocet zagotować z wodą, cukrem, solą, ziarnami pieprzu i posiekaną cebulą oraz marchewką - włożyć pieczarki i gotować 10 minut.
Dolać sok z cytryny, nakryć i pozostawić do ostygnięcia.
Pieczarki odcedzić, przełożyć do słoiczków razem z przyprawami - do każdego sloiczka dodać po troszkę miodu i suchej gorczycy.
Marynatę zagotować i gorącą zalać grzybki.
Słoiczki zakręcić i pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 11.10.2012 09:15
ciekawy pomysł,takich jeszcze nie próbowałam a myślę że warto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak