Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
marchew 2 szt
Gorczyca biała cała Prymat parenascie ziarenek
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt
Ziele angielskie całe Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 60 ml
ocet 10 % 250ml
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane

Pieczarki oczyścić, obrać i gotować 10 minut w wodzie z łyżeczką soli.
Marchewki umyć, obrać i pokroić na plasterki.

Zalewa: wodę z octem, cukrem i solą gotować przez 10 minut.
Do słoiczków, między pieczarki, włożyć po listku laurowym, po 2 małe cebulki, parę plasterków marchwi, kilka ziarenek pieprzu, gorczycy i ziela angielskiego. Wlać zalewę, aby zakrywała grzybki.
Słoiki zakręcić i ustawić w wysokim garnku. Zalać wodą do 3/4 ich wysokości. Gotować ok. 20 minut, po czym odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
Grzybki są gotowe do spożycia już po kilku dniach. Życze smacznego sa przepyszne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 08.10.2018 12:19
Dzieki.Zrobię sobie ;)
Ilona_eS 18.08.2016 12:31
bardzo lubie pieczarki marynowane :)
Anna169Hosz 18.08.2016 06:44
Bardzo lubię.
Edith85 18.08.2016 00:06
Super takie domowe, koniecznie muszę zrobić
Łukasz15 17.08.2016 23:14
Pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak