Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane szynką

5.0
(33)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1/2 szt
szynka 8 dag
sól
olej
żółty ser starty 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane szynką

Kroki postępowania

1
Grzyby obrać, nóżki odkroić i drobno posiekać. Kapelusze gotować 1 min w osolonej wodzie. Odcedzić.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane szynką foto
2
Cebulkę posiekać, podsmażyć wraz z nóżkami grzybów.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane szynką foto
3
Wymieszać z pokrojoną w kostkę szynką, doprawić do smaku.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane szynką foto
4
Gotową masą nadziewać kapelusze pieczarek, posypać serem.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane szynką foto
5
Piec ok. 15-20 min w temp. 200st.
Krok 5 - Pieczarki faszerowane szynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.02.2014 23:48
piękne pieczarki i jakie smaczne muszą być
adelajda 04.09.2013 08:10
lubię tak przygotowane pieczarki :)
19.03.2013 14:17
na kolacje jak znalazł
adam1f 24.02.2013 13:00
dobre
PaniMISIOWA 10.11.2012 19:39
smaczny pomysł
Wacław 27.10.2012 19:28
pycha,bardzo lubie grzyby
Elżbieta17 27.10.2012 16:56
pychotka:)
daria2911 26.10.2012 17:00
bardzo lubie
Justyna28 26.10.2012 16:12
super:)
justys759 26.10.2012 16:04
zapewne bardzo pyszne
Konczi 26.10.2012 16:00
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak