Pieczarki faszerowane portobello

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pieczarki faszerowane portobello - pyszna letnia propozycja

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki portobello

    6 sztuk
  • natka pietruszki

    1 duża łyż.
  • masło 82%

    6 dużych łyż.
  • mozzarella

    100 dag
  • suszone pomidory

    5 dużych łyż.
  • sól

    6 szczypt
  • pieprz

    6 szczypt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pieczarek wykrawamy nóżki. Drobno kroimy. Wnętrze grzybów smarujemy rozpuszczonym masłem z posiekaną natką i z solą. Mozzarelle kroimy w drobną kosteczkę, podobnie pomidorki. Mieszamy rozdrobnione składniki, pieprzymy. Napełniamy kapelusze pieczarek, zawijamy w folię aluminiową i grillujemy około 30 minut.

Ja na ostatnie 5 minut odwijam pieczarki żeby odetchnęły, odparował nadmiar wody a tym samym sos który sie tworzy jest bardziej aromatyczny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat