Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane portobello

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pieczarki faszerowane portobello - pyszna letnia propozycja

Składniki:

pieczarki portobello 6 sztuk
natka pietruszki 1 duża łyż.
masło 82% 6 dużych łyż.
mozzarella 100 dag
suszone pomidory 5 dużych łyż.
sól 6 szczypt
pieprz 6 szczypt

Porada

Ja na ostatnie 5 minut odwijam pieczarki żeby odetchnęły, odparował nadmiar wody a tym samym sos który sie tworzy jest bardziej aromatyczny.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane portobello

Z pieczarek wykrawamy nóżki. Drobno kroimy. Wnętrze grzybów smarujemy rozpuszczonym masłem z posiekaną natką i z solą. Mozzarelle kroimy w drobną kosteczkę, podobnie pomidorki. Mieszamy rozdrobnione składniki, pieprzymy. Napełniamy kapelusze pieczarek, zawijamy w folię aluminiową i grillujemy około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak