Pieczarki faszerowane papryką i jajkiem

Pieczarki faszerowane papryką i jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • papryka czerwona

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    2 łyżki
  • siekane świeże zioła

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • żółty ser starty

    3 łyżki
  • jajko ugotowane na twardo

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyść Wytnij trzonki posiekaj je Paprykę i czosnek posiekaj Na patelni rozgrzej masło wrzuc czosnek podsmaż pol minuty wrzuć trzonki pieczarek oraz paprykę Przesmaż razem mieszając aż wszystko nieco zmięknie a płyn odparuje Jajka dosc drobno posiekaj wymieszaj z zawartością patelni i posiekanymi ziołami Przypraw solą i pieprzem Farszem napełnij czubato kapelusze pieczarek posyp po wierzchu tartą bułką i startym żółtym serem Ułóż na posmarowanej olejem blasze zapiekaj 20 min w 180st C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat