Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    5 sztuk
  • pomidory suszone w zalewie

    4 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser żółty

    15 dag
  • natka pietruszki

    3 gałązki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy i obieramy, wycinamy ogonki i lekko wydrążamy w środku.

Ogonki siekamy drobno, pomidory kroimy, czosnek wyciskamy przez praskę- mieszamy wszystko ze sobą. Dodajemy ser żółty drobno starty, posiekaną natką z pietruszki.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Napełniamy kapelusze (z górką, więcej farszu) , posypujemy serem żółtym i kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Zapiekamy w temperaturze 190 stopni około 10 min. (ja z termoobiegiem).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

11.12.2014 18:30
fajnie wygląda

Lidzia

02.03.2014 10:18
Fajny pomysł na przystawkę.

treonina

01.03.2014 23:57
muszę wypróbować!

DorotaZ

01.03.2014 21:38
Muszą być pyszne:) Chętnie wypróbuję ten przepis:) Takich jeszcze nie jadłam

migotka28

01.03.2014 21:08
pyszne pieczareczki z suszonumi pomidorkami jeszcze nie jadłam

Triss

01.03.2014 21:05
super przekąska. ;)

Agata3

01.03.2014 21:02
bardzo smaczne :)

Michał2

01.03.2014 20:58
pięknie wyglądają

Edith85

01.03.2014 19:53
ładnie wygląda, szybkie i proste do zrobienia

mufinka79

01.03.2014 19:37
Bardzo lubię na przystawkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat