Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 5 sztuk
pomidory suszone w zalewie 4 sztuki
czosnek 1 ząbek
ser żółty 15 dag
natka pietruszki 3 gałązki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki myjemy i obieramy, wycinamy ogonki i lekko wydrążamy w środku.

Ogonki siekamy drobno, pomidory kroimy, czosnek wyciskamy przez praskę- mieszamy wszystko ze sobą. Dodajemy ser żółty drobno starty, posiekaną natką z pietruszki.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Napełniamy kapelusze (z górką, więcej farszu) , posypujemy serem żółtym i kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Zapiekamy w temperaturze 190 stopni około 10 min. (ja z termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.12.2014 18:30
fajnie wygląda
Lidzia 02.03.2014 10:18
Fajny pomysł na przystawkę.
treonina 01.03.2014 23:57
muszę wypróbować!
DorotaZ 01.03.2014 21:38
Muszą być pyszne:) Chętnie wypróbuję ten przepis:) Takich jeszcze nie jadłam
migotka28 01.03.2014 21:08
pyszne pieczareczki z suszonumi pomidorkami jeszcze nie jadłam
Triss 01.03.2014 21:05
super przekąska. ;)
Agata3 01.03.2014 21:02
bardzo smaczne :)
Michał2 01.03.2014 20:58
pięknie wyglądają
Edith85 01.03.2014 19:53
ładnie wygląda, szybkie i proste do zrobienia
mufinka79 01.03.2014 19:37
Bardzo lubię na przystawkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak