Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
szynka gotowana 10
jajko 2 szt
masło
Majeranek suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
cebula 2 szt
ser żółty 25 (tarty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki obieramy i wycinamy trzonki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, tak samo robimy z trzonkami oraz szynką i podsmażamy na patelni z odrobiną masła. Doprawiamy majerankiem oraz pieprzem i solą. W naczyniu roztrzepujemy jajko i łączymy ze startym serem wraz z przesmażonymi składnikami. W razie konieczności można jeszcze doprawić. Do każdego kapelusza wkładamy niewielki kawałek masła i wypełniamy farszem. Wkładamy do nagrzanego do 180 * piekarnika na ok 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.12.2014 13:11
bardzo takie lubię
Bernadeta1 31.03.2014 13:45
na pewno smaczne
Malinka 20.02.2014 09:44
Bardzo takie lubię!
Adamorek 20.02.2014 00:08
doskonałe grzybki
paulina2157 19.02.2014 23:46
bardzo lubię takie faszerowane pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak