Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
masło 1/2 kostki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki
szynka drobiowa 15 dkg
ser żółty 20 dkg
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Dorodne kapelusze pieczarek obrać ze skórki, wykręcić trzony, oczyścić, zetrzeć na tarku. Na patelnię dać łyżkę masła, rozgrzać, dać drobno pokrojoną cebulkę, lekko zeszklić następnie wsypać starte trzony pieczarek oraz drobno pokrojoną lub startę szynkę. Udusić przyprawić pod koniec solą i pieprzem oraz zieloną pietruszką. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, ułożyc ściśle koło siebie na blasze farszem do góry, posypać startym żółtym serem oraz na każdą dać odrobinkę masełka. Wstawić do piekarnika 160 stopni na ok.15 minut do zapieczenia. Podawać polane keczupem i udekorowane zieleniną;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.12.2013 17:02
super pieczarki
Alex_M 20.12.2013 10:44
na pewno smaczne :)
fotoviderek 16.12.2013 07:29
Super danie :)
pestka 15.12.2013 09:31
pyszna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak